©2023 | Dev by We Work With You

Партньори

Партньори

 

NSK

Кастел Карлово АД е оторизиран дистрибутор на лагери NSK Ltd. – Nippon Seikō Kabushiki-gaisha. , Japanese Precision Company.
http://www.nsk.com/
https://www.nsk.com/ctrg/
https://www.nskeurope.com/en/bearings/services/added-value-programme-aip.html

NSK е един от водещите световни производители на лагери, линейни технологии и системи за кормилно управление. Компанията предлага почти всички видове лагери, в това число и сачмени лагери с дълбок канал, сферични и цилиндрични ролкови и супер прецизни лагери.

NSK е основана през 1916 г. и произвежда първите сачмени лагери в Япония. Днес глобалната мрежа на NSK обхваща Америка, Европа, Азия и Япония. NSK управлява 59 места в Япония и общо 208 производствени площадки, търговски обекти, представителства и места за техническо обслужване в 30 страни и региони по света.
https://www.nsk.com/company/globalnetwork.html

Като производител на обширна гама от лагери NSK допринася съществено за растежа и напредъка на различните индустрии, които разчитат на машините.
https://www.nsk.com/products/index.html

“Отзивчиви”- изразява способността на NSK да реагира ефективно на новите възможности и нуждите на клиентите, като се запази чувството за хармония с общества и глобалната околна среда. По-конкретно, “отзивчиви” въплъщава пет типа концепции:

 • Устойчивостта
 • Гладкост
 • Упоритост и постоянство
 • Гъвкавост
 • Технологии

Изненадващо голям брой лагери могат да бъдат намерени навсякъде около нас. Вземете например автомобила: в типична кола има от 100 до 150 лагера. Без лагери, колелата щяха да дрънкат, зъбите на скоростната кутия няма да могат да зацепват и колата няма да върви плавно.
https://www.nsk.com/company/vision/bearings.html

Лагерите не се използват само в автомобили, но във всички видове машини като:

 • влакове
 • самолети
 • перални машини
 • хладилници
 • климатици
 • прахосмукачки
 • фотокопирни машини
 • компютри
 • сателити

Лагерите подобряват функционалността на машините и спомагат за икономия на енергия. Лагерите вършат работата си безшумно, в тежка среда, скрити в машини, където не можем да ги видим. Независимо от това, лагерите са от решаващо значение за стабилната работа на машините и за осигуряването на нейните най-добри характеристики.

Думата „лагер“ включва значението „да понеса“, в смисъла „да подкрепям“ и „да нося тежест“. Това се отнася до факта, че лагерите поддържат и носят тежестта на въртящи се оси.
https://www.nsk.com/company/introduction/index.html

Лагерите NSK са използвани в над 200 000 различни продукти. Произвеждат се лагери с различни размери: от миниатюрни лагери с външен диаметър от 2 mm, използвани в ултра-компактни мотори, до лагери с външен диаметър 6 метра, използвани в гигантски машини за копаене на тунели. NSK доставя лагери за стоматологични машини които се въртят с висока скорост до 400 000 оборота в минута. Лагери в стоманопроизводственото оборудване се използват при изключително тежки условия – т.е. могат да бъдат изложени на температури над 1000 градуса и да бъдат подложени на повтарящо се нагряване и охлаждане. Лагерите използвани във вятърните турбини трябва да издържат на работа минимум 20 години, без рекламация.
https://www.nsk.com/company/message.html

 

TIMKEN

Кастел Карлово АД е оторизиран дистрибутор на лагери с марка TIMKEN – The Timken Company, САЩ.
https://www.timken.com/

Timken произвежда лагери от 1899 г. Днес те са едно от най-големите имена в лагерната индустрия и оперират в 42 държави. Продуктовата им гама включва конусно-ролкови лагери, сферично-ролкови лагери, многоредови ролкови лагери, сачмени лагери и аерокосмически лагери. Всички тези артикули са произведени по най-високите международни стандарти.

Timken разполага с една от най-обширните гами конусно-ролкови лагери, налични навсякъде по света. Ъгълът при конусно-ролковите лагери е уникалната конструктивна характеристика, която им позволява да носят както осеви, така и радиални натоварвания върху въртящи се валове и в корпуси.
https://www.timken.com/products/timken-engineered-bearings/tapered-roller/

Timken се фокусира върху разширяването на своята гама от конусно-ролкови лагери и разразстването на пазара за промишлени лагери и трансмисионни продукти. Днес компанията проектира, произвежда и предлага на пазара лагери, зъбни задвижващи механизми, автоматизирани системи за смазване, ремъци, вериги, съединители и продукти за линейно движение, а също така и широк спектър от услуги за възстановяване и ремонт на задвижващи системи. Техническите познания на Timken в областта на металургията, трибологията и пренасянето на енергия се прилагат в лагерите и свързаните с тях системи за повишаване на надеждността и ефективността на машините по света. Приложенията варират от марсоходи до крайбрежни вятърни турбини.

https://www.timken.com/products/timken-engineered-bearings/
https://www.timken.com/resources/

 

IKO

Кастел Карлово АД е оторизиран дистрибутор на лагери IKO Nippon Thompson Europe BV.
https://www.ikont.co.jp/eg/

Nippon Thompson Co. Ltd. е специалист в производството и продажбата на иглени лагери, линейни направляващи и мехатронни продукти.
https://ikowb01.ikont.co.jp/technicalservice/

Името на марката „IKO“ е съкращение от три основни принципа: иновации, ноу-хау и оригиналност. Продуктите на IKO са разработени и произведени в съответствие с тези принципи, които също представляват вярванията на Nippon Thompson като цяло.

Основана през 1950г., компанията е натрупала множество собствени технологии (над 70 патента) и богат опит, който използва за разработване на иновативни продукти. Nippon Thompson е утвърден лидер в три направления за движение: иглени ролкови лагери, продукти с линейно движение и мехатронни продукти. Представени под търговската марка IKO, тези продукти се сдобиват със световна репутация на високо качество и иновативни функции.
https://www.ikont.co.jp/eg/company/company/enkaku.html

Продуктите IKO са изключително важни елементи от ежедневието на хората от цял свят. Можете да намерите IKO в автомобили, мотоциклети и други транспортни съоръжения, в елементи познати в ежедневието, в металорежещите машини, в електрониката, в автоматиката, в енергийната промишленост, в миннатата промишленост, в селското стопанство и в много други.
https://www.ikont.co.jp/eg/product/index.html

Продуктите на Nippon Thompsons се произвеждат в девет завода в Япония и се продават в страната и в чужбина под марката IKO. Вътрешната мрежа за продажби и услуги на компанията се състои от девет клона и петнадесет търговски офиса. В чужбина Nippon Thompson е представена от интегрирана мрежа от дистрибутори, търговски агенти и клонове в Съединените щати и Европа.
Европейският филиал, Nippon Thompson Europe BV, има централен офис в Холандия и клонове в Германия, Испания, Франция и Обединеното кралство. Клоновете в Германия, Испания и Великобритания имат собствен склад и съоръжение за модифициране на продукти с линейно движение в съответствие с изискванията на клиента.
https://www.ikont.co.jp/eg/company/agency/index.html

Nippon Thompson Co., Ltd. се гордее, че е признат за лидер в устойчивостта и управлението на околната среда. Компанията е ангажирана да разработва и произвежда продукти, които правят оборудването и системите на клиентите по-надеждни и същевременно допринасят за опазването на околната среда. Иновативни продукти като C-Lube и ISO14001 сертифициране могат да се разглеждат като основни примери за ангажимента на компанията да минимизира въздействието върху глобалната среда. Nippon Томпсън формулира своята политика за опазване околната среда през 1998 г. и приема нови екологични инициативи, чрез възлагане на доставчиците си на така наречените „зелени поръчки”.
https://www.ikont.co.jp/eg/company/eco/eco1.html

 

KOYO

Кастел Карлово АД е оторизиран дистрибутор на лагери с марка JTEKT/KOYO – JTEKT Corporation, Япония.
https://koyo.jtekt.co.jp/en/

JTEKT Group е създадена през януари 2006 г., при сливането на Koyo Seiko Co., Ltd. и Toyoda Machine Works, Ltd., превръщайки се в нова глобална компания с богато наследство от качество. JTEKT Group произвежда и продава сервоусилватели, с най-голям дял от световния пазар, други автомобилни части, лагери и високоефективни металообработващи инструменти.

Koyo е старото наименование на бранд JTEKT. Техническите и производствените възможности на JTEKT са в диапазона от супер големи лагери с външен диаметър от седем метра до миниатюрни лагери с вътрешен диаметър от един милиметър. За да отговори на все по-високите изисквания на съвременната индустрия, JTEKT разработва хибридни керамични лагери и разнообразие от специални лагери за екстремни условия, използвайки нови материали и най-модерни производствени технологии.

JTEKT предлага иновативни решения както за производители на оборудване, така и за крайни потребители занимаващи се със следпродажбени услуги, насочени към ключови пазари като автомобилостроене, селско стопанство и строителство, тежка промишленост (стоманодобив, вятърна енергетика), зъбни колела, редуктори, електродвигатели и общо машинно оборудване.

Марката JTEKT (Koyo) се е утвърдила сред автомобилните и промишлени производители по цял свят, като всичките ѝ производствени бази и търговски обекти са сертифицирани по ISO/TS 16949.
https://koyo.jtekt.co.jp/en/support/catalog-download/

 

KBS

Кастел Карлово АД е изключителен представител на лагери KBS LLC – Kedron Bearings Services LLC, USA за Европа.
http://www.kbsbearings.net/

KBS LLC е един от добрите доставчици на икономичен клас лагери и свързаните с тях продукти и услуги. KBS помага за създаване, трансфер и контрол на енергията като инвестира във високотехнологични изделия и технологии.

Всички предлагани изделия с марка KBS LLC са произведени в заводи, в които успешно функционира система за управление на качеството ISO 9001.

http://www.kbsbearings.net/products.html

 

NACHI

Бизнесът с лагери на Nachi-Fujikoshi започва с използването на висококачествени материали, произведени от компанията, и чрез прилагане на познанията им в рязането и термичната обработка, придобити от техния опит в производството на режещи инструменти. В резултат се получават лагери, които са издръжливи и компактни. Възползвайки се от непрекъснато напредващите технологии, лагерите работят в автомобили, индустриални машини и оборудване в различни сектори.

https://www.nachi-fujikoshi.co.jp/eng/jik/index.htm

 

HFB

Кастел Карлово АД е оторизиран дистрибутор на лагери HFB Wälzlager-Gehäusetechnik GmbH.
https://www.hfb-waelzlager.de/index.php

HFB Wälzlager-Gehäusetechnik GmbH е един от водещите производители на лагерни кутии и задвижващи компоненти за различни области на приложение.

Създаденa през 1996г., HFB се развива в средно-голямо предприятие с филиали и представителства във водещите индустриални страни в света.

За да посрещне нарастващите изисквания на пазара и да поддържа гъвкавост, през 2011 г. компанията разширява производственото си хале в Бухен. На производствена площ над 5000м2, HFB използва сложни технологии за производство на лагерни кутии – от продукти със стандартно качество до персонализирани специални продукти.

HFB се стреми да предложи на своите клиенти висококачествени цялостни решения, съобразени със специфичните изисквания на всеки клиент. Това включва, освен лагерните кутии, също и ролкови лагери, втулки и аксесоари. HFB продуктите се открояват с иновации, надеждност, постоянство, и високо качество. Из
https://www.hfb-waelzlager.de/en/Unternehmen/Product-range/

 

NEUWEG

Производствената база на Neuweg е изцяло собственост на NSK от 1990 г. Заводът, разположен в Munderkingen, Германия, произвежда приблизително 3 милиона сачмени лагери за различни стандартни и специални приложения годишно.

Заводът е специализиран в пълна гама от двуредови сачмени лагери, които се намират във всички видове промишлени приложения, като асансьори, спортни автомобили, мотоциклети и оборудване за правене на филми. Заводът също така се фокусира върху няколко области на компетентност като Agri Disc Hubs, помпи и компресори, опорни ролки и макари.

https://www.nskeurope.com/en/company/nsk-brands/nsk-neuweg-munderkingen.html

 

KISWIRE

Кастел Карлово АД е доставчик на стоманени въжета Kiswire, Корея.
https://kiswire-nhy.com/

Основана през 1945 г., Kiswire произвежда специални продукти от стоманени нишки за различни промишлености, включително автомобилостроене, мостове, енергетика, строителство и електроника. Kiswire извършва износ към клиенти в над 80 държави. Компанията поддържа своята глобална конкурентоспособност чрез непрекъснати технологични иновации и разработване на нови продукти, а също така произвежда широка гама от изделия от специални стоманени нишки в специфично предназначени за това производство заводи.

В своя център за научноизследователска и развойна дейност Kiswire тестват нови варианти на стоманени нишки – като целта им е да разработят по-лека, по-здрава и по-издръжлива тел, така че да се създаде свят, който е по-безопасен, по-удобен и по-ефективен.
https://kiswire-nhy.com/technology/

Популярните брандове въжета на Kiswire – NeptuneTM, N2 HyropeTM и N2 SpiralTM се използват за сондиране, закотвяне, акостиране и подемна дейност в офшорната нефтена и газова индустрия.

Различни видове въжета се използват в автомобилните двигатели, скоростни кутии, спирачната система, окачването и системата за управление, като играят важна роля за мощността, комфорта, контрола и безопасността на автомобила.

Телените продукти са незаменими в съвременното строителство, осигурявайки опора на структурата и армировка за куполите на атомни електроцентрали, резервоари за втечнен природен газ и други обемни конструкции. Те са също ключов компонент в крановете, които са незаменими в строителната, транспортната и производствената промишленост за повдигане и преместване на тежки товари.

Модерните мостове, поддържани от стоманени въжета, създават удобни пасажи като значително намаляват времето за пътуване. Стоманените въжета се използват и за поддържане на покривите на големи стадиони, създавайки грабващи окото солидни структури.

https://www.kiswire-kat.com/sub06

 

DSR

Основана през 1940 г., със седалище в град Мокпо, Южна Корея, DSR бавно и методично изгражда своите производствени умения, за да се превърне в това, което днес е известно като един от най-големите и опитни производители на тел и стоманени въжета в световен мащаб. DSR постига това чрез иновации и отдаденост на своите пазари и своите клиенти. От стоманени въжета за кранове, които повдигат безопасно контейнери от пристанищата, неръждаеми въжета за търговски и медицински цели до синтетични въжета за акостиране на кораби и офшорни петролни и газови платформи.

https://www.dsr.com/eng/

 

CHUNG WOO

Chung Woo Rope Co., Ltd е първокласна корейска компания, която специализира в производството и доставката на всички видове стоманени въжета, поцинковани стоманени въжета, стоманени въжета с общо предназначение, невъртящи се стоманени въжета, усилени стоманени въжета, пресовани стоманено въже, въжета от неръждаема стомана, стоманени въжета за нефтени сондажи, стоманени въжета за асансьори, и др.

Фабриката Chung Woo се намира в Бусан, Южна Корея и е сертифицирана за производство на висококачествени стоманени въжета. CS Co. Ltd е дъщерна компания на Chung Woo.

http://cwrope.com/eng/

 

FAFNIR

Fafnir започва като експериментален отдел на компания Hart & Cooley, където на 7 човека е бил необходим цял ден, за да произведат 150 сачмени лагера. Компанията Fafnir Bearing нарасва до 6000 работника с капацитет да произвеждат над 42,6 милиона сачмени лагери годишно.

Fafnir се слива с Textron в края на 60-те години на миналия век, а в средата на 80-те години се слива с Torrington Company. През 2002 г. Torrington/Fafnir биват придобити от Timken, които и до днес продължават да продават лагери под името Fafnir.

https://www.timken.com/products/timken-engineered-bearings/housed-units/timken-fafnir-ball-bearing-housed-units/

 

GATES

Кастел Карлово АД е оторизиран дистрибутор на индустриални ремъци GATES – Европа за България.
https://www.gates.com/gb/en.html

Ремъкът е една затворена линия от гъвкав материал, използван за механично свързване на две или повече въртящи оси, най-често успоредни. Ремъците могат да бъдат използвани като източник на движение, за ефективно предаване на мощност, или за проследяване на относително движение.

„Кастел Карлово“ АД  е оторизиран дистрибутор на ремъци GATES, първия производител на ремъци в света. Корпорацията е със седалище в Денвър (САЩ), и е водещ производител на високотехнологични гумени ремъци и маркучи за промишлени, хидротехнически, селскостопански и автомобилни приложения. Gates доставя не само до всички големи производители на автомобили и машини, но също така и до пазара на резервни части. Автомобилно производство, транспорт, селско стопанство, минна промишленост, строителство, офис оборудване, компютърна техника и хранително-вкусовата промишленост са сред са основните индустрии, които Gates обслужва.

РЕМЪЦИ И СИСТЕМИ ЗА ЗАДВИЖВАНЕ GATES

През 1911 в Денвър (САЩ) Чарлз Гейтс – 32 годишен минен инженер, закупува малката компания The Volorado Tire and Leather Company.
След 6 години, през 1917, неговият брат Джон Гейтс изобретява първия трапецовиден ремък и това дава началото на непрекъснатото развитие на произвежданите от GATES ремъци и системи за задвижване.
През 1920 година компанията се преименува на Gates Rubber Company.
През 1946 година е произведен първия синхронизиращ ремък и оттогава GATES е световен лидер в производството на ремъци и иновативни системи за задвижване с широко приложение в индустрията и автомобилната промишленост.
През 1963 година Gates Rubber Company основава първото си предприятие в Европа в град Ерембодиген, Белгия, където днес е централният европейски офис на GATES. Компанията GATES EUROPE има заводи в Германия, Франция, Великобритания, Испания, Италия, Чехия и Полша, както и търговски офиси и дистрибуторски центрове в цяла Европа.
През годините GATES играе ключова роля в създаването и развитието на висококачествени клинови ремъци, синхронизиращи и специални ремъци, ремъчни шайби и цялостни системи за задвижване.
Типични примери за утвърдени висококачествени продукти са клиновите ремъци Predator, Quod-Power II, Super HC MN, Hi-Power, PowerBand & Micro-V, синхронизиращите ремъци Poly Chain, PowerGrip,Twin Power.
GATES успешно внедрява обширна програма за усъвършенстване и повишаване на производителността, надеждността и енергийната ефективност на произвежданите ремъци, като всички дейности са сертифицирани по ISO 9001 и ISO 14001.

 

NORTON

Кастел Карлово АД е изключителен представител на Saint–Gobain Abrasives, Франция, водещ производител на абразивни и диамантени инструменти, марки Norton, Norton Winter, Norton Clipper, Flexovit, Atlas.

http://www.nortonabrasives.com/

Като марка на Saint-Gobain и като световен лидер в абразивите от близо 130 години, Norton предлага най-широкото портфолио от решения за рязане, шлайфане, блендиране, довършване и полиране за всички пазари, материали и приложения с най-модерната и достъпна технология. Глобалният опит на Saint-Gobain включва 61 производствени предприятия, 8 центъра за върхови постижения, 4 центъра за технологии на шлифоването и 3 центъра за научно-развойна дейност, разположени по целия свят.

https://www.nortonabrasives.com/en-gb/resources

 

MIPROMET

Кастел Карлово АД е представител на Мипромет – полска компания, която повече от 30 години произвежда товароподемна техника.

https://mipromet.eu/en/

Mipromet проектира и произвежда висококачествени и издръжливи подемни продукти, които увеличат ефективността и намаляват оперативните разходи без повишаване на риска.

Процесът по проектирането на подемното оборудване на Mipromet е в съответствие с Директивата за машините и европейските нормативни стандарти. Изпълнението се извършва от квалифициран персонал с преминали одобрение висококачествени материали и компютърно-управлявани машини.

Крайният продукт предаден за употреба има следната трайна маркировка:

 • търговска марка на производителя,
 • CE маркировка,
 • товароносимост,
 • сериен номер,
 • година на производство,
 • пълна товароподемност

и е придружен със следната документация: Сертификат за качество (съгласно PN-EN 10204), Декларация за съответствие EC (Директива за машините 2006/42/EC) и ръководства за експлоатация.

Техническата документация за всеки продукт се съхранява в базата данни на фирмата, с цел производството на правилните резервни части при необходимост от ремонт.

https://mipromet.eu/en/content/12-catalogs

 

EPTDA

Кастел Карлово е член на EPTDA (EMEA Power Transmission Distributors Association).

Основана през 1998 г., подкрепена от около 38 компании-членки дистрибутори и производители, EPTDA е една от най-големите и водещи асоциации трансмисионни продукти и продукти за контрол върху производствения процес в EMEA (Европа, Близкия Изток и Африка).

Целта на EPTDA е да подпомогне своите членове в канала за доставки за промишлеността, за да могат да бъдат успешни, печеливши и конкурентоспособни в обслужването на клиентите си съгласно най-актуалните стандарти.

EPTDA вижда себе си като водеща сила за промишлената дистрибуция в региона.

 

Стоманени въжета КОРЕЯ

Кастел Карлово АД е оторизиран дистрибутор на стоманени въжета произход Корея

Дружеството доставя (по поръчка или от склад) стоманени въжета и аксесоари по всички DIN стандарти и по стандарти на производителя. В България наши клиенти са над 100 частни и държавни предприятия от енергетиката, минната промишленост, химическата промишленост, металургията, машиностроенето, пристанищната дейност, електро- и жп- транспорта, строителството и др.

Кастел Карлово АД разполага с нов склад за стоманени въжета, нови сервизни платформи, машини и оборудване. През последната година фирмата инвестира в нова четири колонна 1500т. хидравлична преса за изработка на втулковани сапани. Разполагаме и с хидравличен стенд за изпитание. В централния склад на компанията поддържаме над 400 тона стоманени въжета с диаметър от ф1.00мм до ф80.00мм в различни конструкции 6×19, 6×36, 8×19 включително 18х7 и 35х7 и други.

>> Всяка една от стоките се придружава с Тест сертификат и Декларация за качество

Не се колебайте да се свържете с нас!

pop-image

Компанията разполага с две хидравлични преси с капацитет до 1500 тона, които могат да запресоват въжета и въжени сапани с диаметър до ф62мм според желанието на клиента. Върху всяка втулка се щампова с лазер информация за изделието – товароносимост, дължина, вид на въжето и дата на производство съгласно издадения сертификат.

pop-image

Добре обученият ни персонал може да отговори на Вашите въпроси и да Ви даде насоки за работа с цел превенция на неизправности. При откриване на неизправности, екипът ни ще предложи адекватно решение, което да е в съотвествие с нуждите и изискванията на клиента.

pop-image

Качеството е ключов принцип на „Кастел Карлово” АД. То е обещание и е от ключово значение за нашата глобална конкурентоспособност. Предлаганите от „Кастел Карлово” АД машиностроителни изделия са производство на заводи, в които успешно е въведена и функционира система за управление на качеството ISO 9001:2008, система за управление на околната среда ISO 14001:2004 и система за управление на здравето и безопасността при работа OHSAS 18001:2007. Всички товарозахватни изделия се произвеждат в съотвествие с установените европейски норми и стандарти за безопасност.

pop-image

Компанията разполага със собствена лаборатория за изпитване, анализ и верификация на лагери и съпътстващи продукти. Всяка доставка преминава входящ контрол, с цел установяване на фабрични дефекти и неизправности. Производственото ни оборудване включва и изцяло компютъризиран хидравличен стенд за изпитване на готовата продукция, преди предаването й на клиента, което ни прави единствената българска компания, която може да издава необходимите документи, придружаващи товароподемните съоръжения, съгласно Наредба за безопасна експлоатация и технически надзор на повдигателни съоръжения.

pop-image

Компанията инвестира в своя персонал като организира обучения съвместно с водещи Европейски заводи в бранша, за да задоволи нуждите на клиентите си.

pop-image

Кастел Карлово АД произвежда втулковани сапани, както и ръчно заплетени въжени сапани, полиестерни сапани, верижни сапани и обли, безкончени сапани съгласно установените европейски норми. Към всеки край на сапана може да бъде поставен допълнителен елемент като кука, халка, шегел или друг елемент по желание на клиента. Всеки сапан е придружен с информационна табела където са записани данните на продукта (работно натоварване, дължина, сериен номер и дата на производство) и се издава с декларация за съответствие.

pop-image

Полиестерните сапани са едни от най-използваните продукти за повдигане на товари като намират приложение във всички отрасли на индустрията поради високата си товароносимост. Характеризират се с лекота, гъвкавост и дълъг експлоатационен живот.

Към ушите на полиестерените сапани могат да бъдат прикачени различен вид накрайници като халки, куки, шегели и други специализирани захвати. Полиестерните сапани с уши биват два вида – обли полиестерни сапани (товароносимост до 100 тона) и плоски полиестерни сапани (товароносимост до 30 тона). Имат коефициент на сигурност 7:1.

Сапаните са устойчиви на агресивна среда и течности, работната температура при която може да се използват е от -40 до +100 градуса. Сапаните са цветово кодирани и се произвеждат съгласно EN 1492-1. Всеки сапан има зашит сертификат показващ неговата дължина, работно натоварване, сериен номер и дата на производство. Всеки сапан се доставя със сертифкат за качество, декларация за съответствие и инструкции за безопасна употреба.

pop-image

Облите полиестерни сапани са изработени от високо качествени полиестерни влакна обвити в предпазен шлаух. При използването на облите сапани има най-малък риск от нараняване на товара. Основното им предимство е тяхната гъвкавост, лекота и значително по-малката ширина на лентата спрямо плоските сапани. Облите сапани също така имат по-голяма товароносимост от плоските сапани – до 150 тона.

pop-image

Въжените сапани се произвеждат съгласно EN 13414-1 и се изработват от стоманени въжета с различна конструкция – 6х19, 6х36, 6х37 с органична или метална сърцевина. Произвеждат се както от поцинковани така и от непоцинковани въжета. Въжените сапани могат да бъдат с до четири отделни рамена.

Кастел Карлово АД произвежда втулковани сапани, както и ръчно заплетени сапани до ф76мм с товароносимост 70 тона. Към всеки край на сапана може да бъде поставен допълнителен елемент като кука, халка, шегел или друг елемент по желание на клиента. При поставянето на допълнителен елемент към сапана е добре да се използва и предпазен кауш който да предпазва въжето от пречупване.

pop-image

Верижните сапани се произвеждат съгласно EN 818-2, клас на сигурност 4:1. Основното им предимство е възможността за скъсяване на всяко рамо посредством скъсяващи куки поставени до основната халка на сапана и по този начин са предпочитано средство за повдигане на товари с неправилна форма. Верижните сапани могат да бъдат произведени с до 4 рамена като към всеки край на сапана може да бъде поставен различен елемент – халка, кука, шегел или друг специализиран захват.

Верижните сапани от клас 10 на якост са направени в съответствие с изискванията на световните стандарти за качество EN 818-4-2017. Веригите клас 10, каакто и отделните елементи (куки, халки и други) се отличават със син цвят. Верижните сапани клас 10 имат увеличена товароносимост с 25% (69 тона) в сравнение с верижни сапани клас 8 (55 тона) и при тях е възможен директен монтаж на елементите, без използването на допълнителни връзки като кентерни звена или шегели.

pop-image

"Кастел Карлово" АД  е дистрибутор на Saint-Gobain абразиви, Франция.

Saint-Gobain е водещ световен производител на абразиви, като е единственият международен доставчик, който произвежда всичките 3 вида основни абразиви - абразиви за шлайфане (с органична и стъклокерамични свръзка), шкурки и диамантени продукти.

Като дистрибутор на Saint-Gobain Abrasives за територията на България, “Кастел Карлово” АД предлага продуктите от производителите Norton и Winter.

Абразивите се използват за обработка на повърхности от различни материали чрез снемане на тънки стружки, посредством технология, позволяваща прецизно достигане на размери и повърхнини на обработваните детайли.

pop-image

“Кастел Карлово”АД предлага висококачествени вериги клас 8 и 10 на якост и принадлежащите към тях елементи – халки, куки, шегели или други специализирани захвати. Възможност за изработка на верижен сапан за повдигане на товари с неправилна форма и работна температура от -40 до +200 градуса.

pop-image

"Кастел Карлово" АД е оторизиран дистрибутор на ремъци GATES – САЩ, първия производител на ремъци в света, доказал се с безкомпромисно качество и дългогодишен опит.

Продуктовата гама включва:

 • Автомобилни ремъци (пистови, лентови и клинови)
 • Промишлени ремъци (за добивната, промишлената и преработващата промишленост)
 • Селскостопански ремъци (за комбайни, трактори и косачки)
 • Специални и транспортни ремъци (кръгли, зъбни или плоски)
 • Ремъкът е една затворена линия от гъвкав материал, използван за механично свързване на две или повече въртящи оси, най-често успоредни. Ремъците могат да бъдат
 • използвани като източник на движение, за ефективно предаване на мощност, или за проследяване на относително движение.

pop-image

Товарозахватните съоръжения

се използват при нужда за стабилизиране на товар. Към всеки край на изделието може да бъде поставена кука, халка, шегел или друг допълнителен елемент. „Кастел Карлово“ АД предлага товарозахватни съоръжения според нуждите на клиента:

 • Укрепващи колани (с или без тресчотка) в съответствие със стандарт EN 12195-2
 • Лапи за хоризонтален или вертикален транспорт
 • Захвати за контейнери

pop-image

„Кастел Карлово АД“ поддържа на склад над 400 тона стоманени въжета с различни характеристики:

 • Диаметър – до ф60мм с товароносимост 192 тона
 • Конструкция - 1x7, 1x19, 6x7 (7x7), 6x19 (7x19) , 6x36, 6x37, 18x7 (19x7), 35x7 (36x7)
 • Сърцевина – FC (органична), IWRC (самостоятелна сърцевина от стоманено въже), WSC (сърцевина от отделна стоманена тел)
 • Тип на усукване – Въртящи или невъртящи (тип Херкулес), ляво или дясно, кръстосано или едностранно усукване
 • Маркировъчна група – Определя се от якостта на телта - 1570N/mm2, 1770N/mm2, 1960N/mm2, 2160N/mm2
 • Покритие – поцинковано, непоцинковано и неръждаемо
 • Компактни стоманени въжета – Усилени, с по-висока якост и по-дълъг живот
 • Пресовани въжета – за дърводобив

Стоманените въжета представляват различен брой снопове от стоманени телове, усукани спираловидно. Стоманените въжета се произвеждат съгласно EN 12385-4. Те намират широко приложение в енергетиката, минната промишленост, химическата промишленост, металургията, машиностроенето, пристанищната дейност, електро- и жп- транспорта, строителството и други промишлени отрасли. Стоманените въжета са основен конструктивен елемент на много машини и съоръжения. Използват се за задвижване на кранове и асансьори, изграждане на въздушни линии, мостове, автомагистрали и други метални конструкции.

pop-image

„Кастел Карлово“ АД произвежда:

 • Въжени сапани (втулковани и ръчно заплетени) съгласно EN 13414-1 до ф76мм с товароносимост до 70 тона.
 • Верижни сапани клас 8 и 10 съгласно EN818-2 с товароносимост до 67 тона
 • Полиестерни и обли безконечни сапани съгласно EN1492-2 и EN1492-1 с товароносимост до 30 тона.
 • Всяко изделие е придружено от сертификат и декларация за съответствие.

Сапаните намират приложение във всички отрасли на икономиката - машиностроене, металургията, строителство, горска промишленост, минна индустрия и много друг както в леката, така и в тежката промишленост. Те не се пречупват при повдигане на товари и не повреждат повърхността, с която контактуват. Към всеки край на сапана могат да бъдат поставени допълнително кука, халка, шегел или друг товарозахватен елемент по желание на клиента.

pop-image

„Кастел Карлово“ АД е оторизиран дистрибутор на NSK - Япония, IKO –Япония, HFB - Германия и изключителен представител на KBS (Kedron Bearings Services LLC) – САЩ за Източна Европа.

Търкалящите лагери са сред най-използваните машинни елементи с общо предназначение. Лагерите служат за поддържане в определено положение геометричната ос на въртящи се или осцилиращи машинни елементи и позволяват безпрепятственото им движение.

Поддържаме складова наличност от над 10 000 вида търкалящи лагери, включител:

 • Сачмени лагери
 • Самонагаждащи се лагери
 • Радиални цилиндрично-ролкови лагери
 • Конусно ролкови лагери
 • Сферично-ролкови лагери
 • Аксиални сачмени лагери
 • Иглени лагери
 • Линейни лагери
 • Шарнирни лагери
 • Автомобилни лагери
 • Лагерни тела
 • Натегателни и набиващи втулки
 • Също така предлагаме сачми, ролки, игли, втулки, лагерни детайли и др. индустриални продукти.